fbpx

Hírek|

FONTOX KÁRTEVŐIRTÓ KFT. TÁJÉKOZTATÓJA

 FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy a FontoX Kártevőirtó Kft. földi szúnyogirtást tervez végezni Bodrogkeresztúr alábbi területén

         -rabbiház

         -temető környéke

         -motormúzeumnál

minden hét hétfőjén 19:00-21:00 óra időtartamban 2022. szeptember utolsó hetéig.

Tartalék időpont: minden hét keddjének 19:00-21:00 óra

A kezelés első időpontja: 2022.07.25 19:00-21:00 óra

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 FontoX Kártevőirtó Kft.

Tájékoztatás földi szúnyoggy. ’22. Fontox

Close Search Window
advanced-floating-content-close-btn