fbpx

Tisztelt Bodrogkeresztúri Lakosok!

A Községi Könyvtár új nyitvatartási renddel és folyamatosan megújuló könyv állománnyal, valamint folyóiratokkal várja az olvasni vágyókat!


Könyvtár jelenleg zárva!


Megnyílt a Községi Könyvtár!

KönyvtárSok helyen kénytelenek bezárni a „Szellem Templomát” nálunk megnyílt az olvasni szeretők örömére.
A 2007-ben leégett Faluház egyik nagy vesztesége volt, az a 14 ezer könyv, ami a házban működő könyvtárban pusztult el. Annyi maradt meg belőle, ami épp akkor az olvasóknál volt. Hűséges kölcsönzőink ezeket vissza is szolgáltatták.

Már a rettenet óráiban megszületett a gondolat a község vezetőiben, hogy újjá kell építeni a Faluházat. Szinte a tragédia óráiban jelentkezett egy budapesti hölgy – Nagy Ildikó – aki látta az interneten a tüzet és jelentős mennyiségű könyvet ajánlott fel. Így jött az ötlet, hogy a könyvtár anyagát gyűjtsük össze adakozásból, hiszen sokan rendelkeznek olyan könyvekkel, melyeket már kiolvastak, számukra már értéket nem jelentenek, mások viszont szívesen olvasnák. A könyvek pedig csak jöttek…jöttek. Egyházak, könyvtárak, magánszemélyek, Nagycsaládos Egyesületek, az ország minden szegletéből, 10-12 ezer kötet jutott el hozzánk.
Persze az összegyűjtött könyv még nem könyvtár. Kölcsönzésre alkalmassá kellett tenni és kialakítani a raktári rendet. Ez a munka már 90%-ban készen van, így már kölcsönözni tudok. A polcokon elhelyezett könyvek mindegyikében megtalálható az adományozó neve.
Nagyon sok ajándékozónak megköszöntem szóban vagy írásban nagylelkűségét, azonban fájdalom, akadtak akiknek név, cím és egyéb okok miatt nem tudtam ezt megtenni. Utóbbiakat itt most megkövetem, bocsánatukat kérem, bár szándékosan egyetlen esetben sem tettem.

Bodrogkeresztúr gyönyörű kis település a Hegyalján. Ha tehetik, látogassanak el hozzánk és győződjenek meg arról, hogy a küldeményeik jó helyre kerültek, fáradozásuk nem volt hiábavaló.

Tóthné Nagy Ibolya
könyvtáros

 

Close Search Window
advanced-floating-content-close-btn