fbpx

Látnivalók|

Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata által, az ÉMOP-2.1.1/F-14-2014-0001 „Kiemelt turisztikai attrakciók- és szolgáltatások fejlesztése” című projekt keretein belül, a Községháza alatti pincerendszer rekonstrukciójával került kialakításra az a regionális kulturális bemutatóközpont, amely helyet ad a Keresztúri Kincsestár nevű interaktív múzeumnak.
A Kincsestár multimédiás eszközökkel felszerelt, minden korosztály számára érdekes és látványos kiállítással várja a látogatókat, ahol megismerhetik a térség történelmét, kultúráját, természeti értékeit és híres régészeti leletanyagait.
A 4 teremben egyedülálló audiovizuális technológiával kerül bemutatásra a község testvértelepülései, a Bodrog folyó halászata, a “Dereszla kincse” arany ékszerekből álló régészeti anyag hű másolata, a “Bodrogkeresztúri kultúra” archeológiai fogalomkörbe tartozó lelet összeállítás, valamint a falu régi tömlöce.

BODROGKERESZTÚR KÖZSÉG TOKAJ-HEGYALJÁN, AZ UNESCO VILÁGÖRÖKSÉGI TERÜLET KÖZEPÉN HELYEZKEDIK EL.
A térség minőségi turizmusa tette szükségessé egy új kiállítás létrehozását. A szűkös és sok helyiségre tagolt pincehelyiségben hagyományos kiállítás berendezése szóba sem jöhetett. A település több évezredes története sem lett volna felmutatható az adott keretek között. Ezért terveztünk egy jelentős számú multimédia alkalmazást felvonultató kiállítást.

Fényképek a Keresztúri Kincsestárról ➤

Kincsestár Facebook oldal

Close Search Window
advanced-floating-content-close-btn