Hírek, pályázat|

Széchenyi2020

 

Sajtóközlemény

Elkezdődött Bodrogkeresztúr turisztikai rehabilitációja
2021. június 10.

 

Élménycentrikus turizmust valósít meg Bodrogkeresztúr, amellett, hogy megőrzi és hangsúlyosabbá teszi a helyi értékeket. A 2022 tavaszára befejeződő fejlesztések a települést vonzóvá teszik a turisták részére, és komfortossá az ott élők számára. A 1,5 milliárd forintos pályázati támogatásból településképet javító infrastrukturális beruházások, újszerű és professzionális szolgáltatásfejlesztések, valamint kiegészítő kínálati elemek bővítése valósul meg.

 

A fejlesztés célja Bodrogkeresztúr turisztikai központjának rehabilitációja, a turistafogadás feltételeinek javítása, ezzel együtt pedig a Tokaji borvidék élményígéret fejlesztése.

Vonzerőként nagyobb hangsúlyt és szerepet kap a történelmi településkép. Ennek érdekében megújul a település főutcája: a közterületek egységes burkolatot kapnak, a légkábelek föld alá kerülnek, a közvilágítás korszerűsödik, új parkolósávok jönnek létre a csapadékvíz-csatornák lefedésével, egységes utcabútorok kerülnek kihelyezésre, és egy átgondolt kertészeti-zöldfelületi rekonstrukció is megvalósul.
Új külsőt kap a 230 éves Református templom, valamint megújul a templomkert és a parókiaudvar, amelyek kulturális és egyházi célú eseményeknek és programoknak biztosítanak majd helyszínt. Zenepavilon épül kisebb színpaddal és mobiltöltő ponttal. Megújul, és tematikus borsétányként hasznosul a meglévő, jelenleg elhanyagolt pincesor.
A Hétvezér parknál közvetlen, kiépített kapcsolat jön létre a Bodrog-parttal, ahol „lapátos” megállóhely készül egy úszó stéggel, és élővilágot ismertető információs táblával.

A megnövekedett vendégforgalom kiszolgálása érdekében bővül a parkolókapacitás. A Kastély közben 30, az iskola mellé 40 új parkolóhely létesül. Bodrogkeresztúr önkormányzata 3 új elektromos autóbuszt is vásárol, amelyek a Tokaj-Hegyaljai turisztikai attrakciók között szállítják majd a turistákat. Ehhez a fejlesztéshez kapcsolódva busztároló és információs pont kerül kialakításra.

A helyszín egyediségét is hitelességét erősítő bodrogkeresztúri beruházások beleillenek, belesimulnak a térséget érintő fejlesztésbe. A komplex turisztikai attrakciócsomag révén egy hosszú távon fenntartható, versenyképes vonzerő alakul ki, amely növeli a Tokaj-Hegyaljára érkező vendégek tartózkodási idejét és költését, valamint nem csak szezonálisan biztosít vendégforgalmat a turizmus helyi szereplőinek.

Projektazonosító: GINOP-7.1.9-17-2018-00027
Megítélt támogatási összeg: 1,5 milliárd Ft
Támogatási intenzitás: 100 %
A projekt megvalósításának kezdő időpontja: 2018. december 19.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022. március 31.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Bővebb információ:
Fedics Emese
+36 30 508 8454
bodrogkereszturert@gmail.com

 

Letölthető dokumentumok:

Close Search Window