galeria maroskeresztur

 

Tisztelt Maroskeresztúri Barátaink !

Amint azt bizonyára Önök is tudják Bodrogkeresztúr községnek mind ez ideig két testvér települése volt. A franciaországi Reventin-Vaugris, és a magyarországi Balatonkeresztúr. Meg kell mondani, hogy mind két településsel nagyon kiegyensúlyozott, gyümölcsöző, tartalmában gazdag a kapcsolatunk.
Amikor 2000. évben útjára indult a Kárpát medencei Keresztúr nevű települések mozgalma, a résztvevők több célt is megfogalmaztak., többek között a kétoldalú települések közötti kapcsolatok építését is.
Így történt ez jelen esetben is.
A fesztiválok alkalmával többször találkoztunk a Maroskeresztúri küldöttség tagjaival, kikkel véleményt cseréltünk arról, hogy településeink között hogyan lehetne kialakítani egy együttműködést.
A kölcsönös látogatások meggyőzték mind a két félt arról, hogy elérkezettnek látják az időt arra, hogy Együttműködési Egyezményt kössenek. Országainknak az Európa Unióhoz való csatlakozása új távlatokat nyitott számunkra. Nem lehet szebb, és fontosabb missziója e partner kapcsolatnak mint, hogy megismerjük egymás kultúráját, polgáraink között gyümölcsöző kapcsolatok alakuljanak ki és, hogy együttműködési lehetőségek teremtődjenek, kölcsönös előnyök alapján a gazdasági élet szereplői között. 

Májer József
polgármeste
r